Egyedi program pároknak

Trauma-alapú és megközelítésű módszer, ahol a Ti testetek érzései és vágyai kerülnek a középpontba. Ez egy invitálás, egy tanulási folyamat, ahol semmi nem kötelező, és mindig van választásotok.

Ha tudatosak vagytok arra, amit csináltok, akkor tudjátok megváltoztatni és átírni azokat a programokat, amik eddig meghatározták önmagatokhoz, a testetekhez és szexualitáshoz való viszonyotokat…

Mutasd a párkapcsolatod és a szexualitásod. és megmondom, mi a gyermekkori traumád (mintázatod).

(Esther Perel)

A szexualitás és az intimitás megélésének képessége már gyermekkorból fakad: ugyanaz az ösztöntartomány az agyunkban, ahol a traumáink vannak. Pontosan ezért tud a szexualitás és az erotika egy kapcsolatban (akár terápiában), a legnagyobb gyógyító energia lenni, ha tudatosan éljük meg, nem csak az ösztöneinkre hagyatkozva. Az önkifejezés és a játékosság legnagyobb tárháza. Megismerem a másik által Magamat, és ezáltal kinyitom a lelkem és a testem Neki.

Ez viszont határaink és igényeink megismerésével és kifejezésével tud megtörténni.

egyedi-program-paroknak

Egy olyan bizalom és fel/megadás, ahol megismerem, hogy van választásom, és jogom van az érzéseimnek teret adni. Megtapasztalhatom, hogy a teljes megnyílás is lehet biztonságos.

Szexuális kapcsolataink során szerezzük a legnagyobb „sebeket” a bizalommal és a kontrollal kapcsolatosan, éppen ezért van, hogy valaki csak a fájdalmon keresztül tudja megélni az erotikát és érzékelni a testét.

A  „gyógyuláshoz” segíthet hozzá a tudatosság, és annak a megtanulása, hogy felismerem: a választás mindig az enyém, mert valami nem csak megtörténik velem (mint mondjuk gyermek vagy fiatal koromban), hanem most felnőttként ez átírható és újratanulható. Mire használom a fájdalmat? Mire szolgál Nekem? Feladás = bizalom. Bánthat a másik, de nem teszi.

Korlátaink és sérüléseink felismerése nélkül, mindig lesz egy hiányérzet elfojtás az intimitással kapcsolatosan.

Az élet velejárója kell legyen, hiszen szexusból születünk; éppen ezért elengedhetetlen fontosságú, már csak a gyermeknemzés céljából is.

hu_HUMagyar