7 tanács, hogy végre átéld az élvezetet a szexuális traumák után

Nem könnyű erről beszélni, mert a mai társadalom mintha szemet hunyna a szexuális erőszak fölött – aminek férfiak is éppúgy áldozatai lehetnek, mint a nők.
 
Gyermekkorban vagy fiatal felnőtt korban éri a legtöbb trauma az embert, ám természetesen később is bekövetkezhet, és az ember onnantól kezdve a szégyenérzettel együtt magában hordozza.
 
Szakemberek szerint már az is segít a szégyen és az áldozati szerep leküzdésében, ha valaki fellebbenti a fátylat a múltról. Madonna például 2013-ban jelentette be, hogy nemi erőszak áldozata volt, ami még nagyobb visszhangot kelt egy híresség szájából. Bár tényleg ez az első lépés, azért nem árt hosszú távú, átütő erejű célban is gondolkodni. Szexuális forradalomra lenne szükség, ami újrafogalmazza, hogy kik vagyunk mi emberként és érzéki lényként. Nem utolsó sorban pedig, ha kell szakemberhez fordulni, mindenféle bűntudat és kirekesztettség érzése nélkül.
 
Egy őszinte közvélemény-kutatás során kiderülne, hogy az emberek többsége keresztülment bántalmazáson, traumán, családon belüli erőszakon vagy zaklatáson. A tévében és a filmekben kendőzetlenül mutogatnak nemi erőszakot (elég csak a Trónok harcára gondolni).
A lányok még mindig rózsaszín ködbe burkolt hazugságokat hallanak a párkapcsolatokról, és úgy nőnek fel, hogy azt higgyék: bele kell kapaszkodniuk egy férfiba a boldogságért.
A férfiakat még mindig arra tanítják, hogy az érzelem egyenlő a gyengeséggel, és semmiféle építő jellegű lehetőségük nincs a felnőttkorba való átlépés akadályainak leküzdésére.
A kapcsolatokat a féltékenység és a bizalmatlanság uralja. Másokhoz vonzódni szigorúan tilos, a megcsalás mégis gyakori. Némaság és puritán hozzáállás jellemez minket, mégis minden tele van a szexszel. Nők milliói képtelenek az orgazmusra az együttlétek alatt, a férfiak pedig azt hiszik, hogy a gépies pumpálásban rejlik a siker kulcsa.
Lássuk be: a szexuális elnyomáson alapuló társadalom nemcsak fájdalmas és traumatikus, hanem mogorva, fojtogató és unalmas is.
 
A szexuális fejlődés paradigmája
 
A nők nagy részének van egy természetes módon vad, érzéki és zabolátlan énje. Ők fiatalon kifejezésre juttatták ezt, aminek az lett a vége, hogy kihasználták őket. Sokszor. És az is igaz, hogy a férfiak nagy részének ugyancsak van egy természetes módon vad, érzéki és zabolátlan énje – amiből vagy az lett, hogy felelőtlen playboyjá váltak, vagy puszta félelemből gátat szabtak a szexualitásuknak.
 
Érdemes lenne lerombolni a szexualitás jelenleg elterjedt fogalmát. Teremteni helyette egy biztonságos keretek közötti, szexuális fejlődésnek kedvező paradigmát magunknak és a gyermekeinknek. A szexualitás egy alap életösztön, ami a lényünk magvának része, s ami lehetővé teszi, hogy átéljük az örömöt, a kapcsolódást és az egységet. Gyógyítani, transzformálni és békíteni lehet vele – ha tudjuk, hogyan csináljuk.
 
Tanácsok, hogy új alapokra helyezd a szexualitásodat
 

  1. Tanuld meg, hogy a szexualitás nem csak a szexről szól

Ha úgy gondolod, hogy igen, akkor pont a lényegről maradsz le. Gondolj vissza a kisgyermekkorodra. Előfordult, hogy önkéntelenül magadhoz nyúltál, vagy hozzádörgölőztél a kanapé karfájához, csak mert „jó érzés volt?” (Hát persze!) Remélhetőleg ez még jóval azelőtt történt, hogy magáról a szexről bármit is tudtál volna. Hacsak nem voltál máris bántalmazás áldozata, akkor még nem jelentkezett nálad szégyenérzet vagy zavarodottság, csakis ártatlan öröm. A gyerekek természetes módon kapcsolódnak az extázis mennyei forrásához.
 

  1. Kapcsolódj össze újra az ártatlanságoddal!

Ez kiváltképp hasznos, ha szexuális traumán mentél keresztül. Kísérletezz vele, hogy visszatérsz a gyermekkori önfelfedezéshez. Teljesen engedd el a külső nyomást, a bizonytalanságot és az orgazmust, mint célt! Legyél türelmes, kapcsold ki az agyadat, és nyisd meg az érzékeidet! Kezdd azzal, hogy mélyeket lélegezve, kedvtelve megérinted az arcodat, az ajkadat, a kulcscsontodat, a mellkasodat és a hasadat. Fedezd fel, milyen érzés a bőröd érintése, és engedd meg magadnak az új érzést! Tanulj meg újra kommunikálni a testeddel! (
 

  1. Vedd fel a kapcsolatot a természettel!

A természettel való kapcsolat egyenes utat jelent ahhoz, hogy nyitott legyél az extázisra. Gondolj csak bele, milyen a tavasz: szédítő virágillat, zümmögő méhecskék… ez maga a megtestesült szexualitás! Megvan az a filmjelenet a 40 nap és 40 éjszakából, amikor a férfi egy virággal izgatja fel a nőt? Erről van szó!
 

  1. Gondold újra, mi a hatalom!

Tudjuk, hogy a „hatalmat gyakorolni valami felett” koncepciója szembeállít minket egymással és a természettel. Elfogadtuk a „jönni, látni, győzni” nézőpontot, ami meg lehet nézni, hová juttatott. Ha folyton próbálunk kicseszni másokkal, és közben attól félünk, hogy velünk is kicsesznek, akkor a szex a dominanciáról fog szólni. Próbálkozzunk inkább az „együtt uralkodni” fogalommal, ami támogatja a kapcsolódást, az egységet és a kölcsönös sikert. Csak ekkor érezhetjük magunkat biztonságban a szexben, ami lehetőséget biztosít, hogy megadjuk magunkat a „nagyobb jónak”. A nagy orgazmus pedig a teljes önátadásról szól.
 

  1. Engedd szabadjára az orgazmust!

Hölgyek, kivel esett már meg, hogy orgazmusa vagy brutális erejű nedvesedése lett a buszon, lovaglás vagy meditáció közben, mennyei ételek hatására, vagy csak úgy „magától”? Emiatt nem kell szégyenkezni! Ezt a gátlások nélküli állapotot hiányoljuk, és szükségünk van rá. Az uraknak pedig javaslom, hogy kiabáljanak, nyögjenek, jódlizzanak, vagy csináljanak bármit, amitől a csúcsra jutva nagyszerűen érzik magukat! Mi, nők hallani akarjuk ezt. Beindít minket.
 

  1. Beszélj a gyerekeiddel!

Ha észreveszed, hogy magukhoz nyúlnak, ne dobd el az agyad, mert ezt látva úgy fogják gondolni, hogy valami rosszat csináltak. Amíg otthon kerül erre sor, biztonságos keretek között, egyszerűen csak mosolyogva vedd tudomásul. Amikor nagyobbak lesznek, beszélj velük nyíltan a szexről, a maszturbációról és az örömről. Bátorítsd őket, hogy ismerjék meg a testüket, így ne kelljen vakon botladozva kilépniük a szexualitás világába.
 

  1. Gondoskodj a női egészségedről!

Járj rendszeresen nőgyógyászhoz, de emellett legyél tisztában a ciklusoddal, a hüvelyváladékod változásával, és azzal is, hogy milyen érzés, amikor peteérésed van. Beszélj róla őszintén azokkal, akikkel vagy olyan bensőséges kapcsolatban. Figyelj a testedre, vedd észre az igényeit! Meditálj, táncolj, sportolj etc, amivel gyakorolhatod a testedre való fókuszálást. (sajnos leginkább csak a fejünkben élünk, döntünk és mindent így próbálunk megérteni és analizálni)
 
Bízom benne, hogy ez a lista elgondolkodtat és párbeszédre, felfedezésre késztet. A szexualitás az emberi mivoltunk része, ugyanakkor nem teljesen „földi” dolog: van benne valami transzcendens. Szent dologként kellene tisztelni, illetve biztonságos keretek között, játékos formában felfedezni. Itt az ideje a kíváncsiságnak, a nedvesedésnek és az orgazmus-forradalomnak!

en_USEnglish