A túlságosan spirituális SZ_X

A túlságosan spirituális Sz_x…

Mélyen élvezetes, intim, sőt extatikus szeexuális élményeket élhetsz át anélkül, hogy spirituális fogalmakhoz kapcsolnád. Használhatsz spirituális elveket, ha akarsz, ha azok rezonálnak veled személyesen, de végül is a jó sxs is létezik New Age dogmáktól, spirituális hagyományoktól vagy hitrendszertől függetlenül.

Valójában lehet vad erotikus élményed anélkül is, hogy hinnél bármilyen konkrét spirituális hitrendszerben. Megtapasztalhatsz olyan élvezetet, amiről nem tudtad, hogy lehetséges „egy beavatott papnő üzenete” nélkül. Mély intimitáshoz juthatsz önmagaddal és másokkal, ha a másik emberrel való együttlét érzéki élményére orientálódsz, testről testre.

Kiterjesztheted az örömérzés képességét olyan eszközök használatával, mint a mozgás, az érintés és a testtudatosság….Ha egyszer foglalkoznál ezzel is. Mantrák, elvonulások, rituálék vagy bármilyen spirituális tanító nélkül is földhözragadtnak, nyugodtnak és otthonosnak érezheted magad.

Miért? Mert ezek közül SEMMI sem száll le a magas égből.

Ezek a kihívások a „spirituális elérés” olyan szintjéről származnak, amelyet csak egy szuper t@ntra workshop után szabadíthatsz fel. (????) Az intimitás és erotika ápolása, a több öröm és a kellemesebb sxs érzése olyan készségek, amelyeket tudunk épiteni, ha megismerjük őket és foglalkozunk vele a mindennapi életünkben. Nincs erkölcsi vagy szellemi felsőbbrendűség, amire törekedni kell. Nem vagy kevésbé „tudatos” vagy kevésbé „fejlett”, mint bárki más azért, mert milyen mélyen éled meg a szxszualitást vagy az élvezetet. Ezek olyan készségek, amelyeket fejleszthetünk (ha akarunk).

Persze, ha neked személy szerint megfelel, ha olyan kifejezéseket használsz, mint pl:

Ikerlángok

Kozmikus papnő

Tantrikus beavatás

Isteni női energia

A szexualitás néhány spirituális megközelítése néhányunk számára hasznos lehet.

Amit viszont nem támogatok, az a hiperspirituális megközelítés a szexualitás területén, amelyben egyes facilitátorok egy bizonyos spirituális dogmát erőltetnek az emberekre, mintha az ő látásmódjuk lenne az egyetlen igaz út, és minden más „tudatlan” vagy „alacsony” lenne. Ez az alsóbbrendű „alacsony rezgés”. Amit nem támogatok, az annak a hitnek az állandósítása, hogy ahhoz, hogy az emberek egészséges kapcsolatban legyenek a sxxsualis énjükkel, az embereknek:

„tantrikus gyógyítást” kell kapniuk.

„spirituális sámáni s_x” képzésekre kell járniuk.

„szent yoni masszázst” kell végezniük

esti „templomokba” járni

legyen egy „t@ntrikus mesterük”

Ezek közül egyik sem végtelen. Ezek sokunk számára csodálatosak lehetnek, de mások számára tényleg NEM hasznosak – sőt, akár traumatizálhatnak is. Illetve még jobban elkerülöd a valódi kapcsolódást. Nincs olyan megközelítés, amely egyformán megfelel mindenkinek. Van néhány csodálatos facilitátor, aki a spiritualitás területén tanítja a szxszualitást, (például a kiváló Mantaka Chia).

Úgy gondolom, hogy facilitátorként, segitőként, vagy gyakorló szakemberként különösen óvatosnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan mutatjuk be ezeket az elképzeléseket vagy tapasztalatokat a klienseknek. Hogyan normalizáljuk a testiséget és az intim élet területét. Lehetséges, de nem szükséges elhitetni az emberekkel, hogy az s_x-hez szükséges a „spiritualitás”, a rituálé vagy a spirituális megközelítés piedesztálra emelése.

A szxszualitás csodálatos, és képes mélyen tápláló, idegrendszer-szabályozó, vadul élvezetes, intim lenni…és fontos az egészség szempontjából. Még akkor is, ha nincsenek hozzá különleges szavak, fogalmak, hiedelmek, hagyományok vagy rituálék!

Köszönöm Katarzyna M.

Leave a reply

en_USEnglish