Női szexualitás megélése – interaktív workshop

Sok nő küzd azzal, hogy nem tudja megélni a szexualitását. Nem tudják birtokolni és uralni, ezért átadják azt; lemondanak saját szexuális erejükről, és ezáltal feladják magukat.

Ez a lemondás gyakran azt eredményezi, hogy áldozatnak érzik magukat. Fontos megérteni, hogy ahhoz, hogy a nőiességünket újra át tudjuk élni – a mindennapjaink és a lényünk részévé tenni –, arra kell elsősorban rájönnünk, mit akarunk, nem pedig arra, hogy mit nem

Adott tehát a kérdés: „Hogyan tehetnék többet a saját szexualitásomért?”

Sokan a szexualitást övező negatív nézetekkel nőnek fel, tele szégyennel és bűntudattal. A következmény? Képtelenség nyíltan kommunikálni a szexről a partnerrel. Ez egy közös kapcsolatharc, amelyet a felek tulajdonképpen saját magukkal vívnak szüntelen. 

Ennek részben a berögzült párkapcsolati és gyermekkori minták az okai. Kislányként nincs más választásunk, mint alkalmazkodni az édesanyánk problémáihoz, vívódásaihoz, konfliktusaihoz és nehézségeihez, amelyek meghatározzák a családi otthon légkörét. Sokan úgy nőttünk fel, hogy folyamatosan hatással voltak ránk a velünk egy fedél alatt élő felnőttek érzelmi viharai, így nem tanulhattuk meg felismerni és kifejezni a saját igényeinket.

Ez többek között elfojtásokhoz, egyensúlytalan emberi kapcsolatokhoz, negatív gondolati örvényekhez, illetve az intimitással kapcsolatos hátráltató beidegződésekhez vezethet.

Szerinted mit és mennyit várnak el tőled nőként?

Negatív vagy pozitív kapcsolatod van a szexszel és a szexualitással? 

Hogyan befolyásolja ez itt és most a szexhez való viszonyodat?

Milyen érzés megkérdezni magadtól, hogy mit szeretnél, mire vágysz?

Ha kérdéseid vannak mindezzel kapcsolatban, sokat segít majd a „Női szexualitás megélése” interaktív workshop, amely címszavakban a következőket tartalmazza:

  • Kakaó ceremónia
  • Belső gyermek (gyakorlat)
  • An atmosphere of trust
  • Párkapcsolati és gyermekkori minták
  • Eljutni az intimitás és a szexualitás témaköréig

Minden résztvevő hozzon magával egy saját kérdést, ami most foglalkoztatja! Ez lehet nemrégiben felmerült, ám nagy fajsúlyú dilemma, ugyanakkor régóta fennálló is.

Időpont: 2023. 05. 21. Vasárnap 12 óra

Helyszín: HealingHome 1133. Bp. Pozsonyi út 54.

Részvételi díj: 13.000 Ft

A program célja, hogy a tanulmányaim és tapasztalataim nyomán, a saját módszereimmel segítsek a nőiesség megélésében. (Aki bővebben szeretne olvasni az utamról – hogy miért és hogyan lettem intimitással foglalkozó segítő, vagyis nemzetközi okleveles intimitás coach – ITT teheti meg.)

en_USEnglish