Mi vezetett odáig, hogy intimitással és szomatikus módszerekkel – vagyis az örömszerzés és az öröm átélésének akadályaival, ezeknek a problémáknak a megoldásával – foglalkozzak? A válasz egyszerű, de valahol mégsem az: AZ UTAM.

 

Mit jelent az öröm? Milyen, amikor jókedvvel, szívesen csinálunk valamit? Milyen érzés az örömbe megérkezni, benne élni?

Egyrészt volt alkalmam saját tapasztalatok révén megtanulni. Aztán arra is, hogy a tudásomat tovább bővítsem és immáron a szó szoros értelmében tanuljak, képezzem magam – hogy most már ezt tudjam Nektek adni és ezzel segíteni.

 

Mert amíg nem ismered magadat, a múltadat, addig csak sodródsz, és más kezében van az erőd.

Az én múltamhoz – és a segítői hivatásom alapjaihoz – hozzátartoznak azok az értékes tapasztalataim, amik egyben a hitelesség forrása is számomra. Ez egy olyan dolog, amit nem tanfolyamokon lehet elsajátítani, hanem a való életben, s azok közül, akiknek sikerül, csak kevesen tudnak úgy továbblépni, hogy aztán onnan kiemelkedve, segítővé válva folytassák az életüket.

El kellett tartanom magamat, a gyermekemet, ezért kerestem a lehetőségeket, ami megtalált: beleálltam, rátaláltam önmagamra – az erőmre! –, és megtapasztaltam, hogy bármit el tudok érni.

Ez a lehetőség pedig nem volt más, amire gyakran hivatkoznak úgy, hogy „a legősibb női mesterség”. (Kurtizán, prostituált, escort, örömlány, kurva… ahogy tetszik.) Ezt is, mint sok mindent, többféleképpen lehet csinálni, de én igyekeztem (hozzám méltóan) a lehető legmagasabb szinten. Elsülhetett volna rosszul, de sikerült másképp alakítanom a sorsomat.

 

Tartást kaptam általa, de csakis a saját erőmből.

Az hajtott, hogy kimásszak a gödör legaljáról, visszaadjam a tartozásaimat, és rendbe tegyem az életemet. Alázat nélkül pedig nem megy ez sem, és először Neked kell tenned és adnod, hogy aztán az élet melléd álljon. Nekem sikerült, de aki azt hiszi, hogy ez olyan egyszerű, sajnos téved.

 

Ebbe minden „kincsedet” beleadod: a tested, a lelked, és a szíved…

A saját bátorságomnak és kitartásomnak köszönhetem azt, aki most vagyok, és annak a nagyon kevés embernek, akik mindezek ellenére kitartottak mellettem, segítettek.

Egy kezemen meg tudom számolni, hányan vannak, ám a segítségük annál értékesebb.

 

Ezek után sok éven át megtagadtam saját nőiességemet, és azt hittem, nincs mit adnom a hozzám forduló nőknek és férfiaknak, de amikor megnyitottam lelkem, és felvállaltam önmagam, rájöttem, hogy a legnagyobb erőm itt van.

Nőkkel, férfiakkal és párokkal dolgozom, hogy támogassam Őket, testük felszabadításában, traumáik feldolgozásában, érzelmi és fizikai fájdalmaik átalakításában, hogy Ők is rátaláljanak saját erőforrásaikra, és ezáltal egy magabiztosabb és ragyogóbb, örömtelibb, felszabadultabb intimitást és szabadságot tudjanak megélni akár a mindennapjaikban, akár kapcsolataikban.

Annyi szégyent és bűntudatot hordozunk magunkban. Nem engedjük meg magunknak, hogy azok legyünk, akik valójában vagyunk. Bujkálunk még magunk elől is, rejtegetjük valós énünket, mert nincs önelfogadás.

 

Ahol pedig hiányzik az önelfogadás, ott sajnos hiányzik az önszeretet is.

Az önszeretet hiánya nem engedi meg, hogy a legjobb változatodként éld az életedet! Ehelyett hajlamosak vagyunk inkább lehúzni magunkat megtagadni vágyainkat, fantáziáinkat, és maximálisan a túlélésre és a biztonságra játszani.

 

Nőként ráébredni a saját erőnkre; nem áldozatként élni az életünket; tudni, hogy van választásunk, és hogy kommunikálni nem szégyen, sőt kötelező – hogy ne a férfi mondja meg, minek és hogyan kell jónak lennie!

Ez az egyik legfontosabb küldetésem.

 

Örömbe megérkezni, azt átélni csak úgy lehet, ha tudatában vagyunk fájdalmainknak és elengedjük őket.

Akarsz végre érezni?

Készen állsz rá, hogy dolgozz magadon?

Hogy feltárd a gyermekkortól kezdve berögzült viselkedésmintáidat, és testi szinten oldjuk azokat?

Hogy rájöjj, hol kezdődik a saját jólléted, honnan erednek a maszkjaid és a teljesítménykényszered, milyen intimitást szeretnél megélni, tudsz-e erről beszélni?

Készen állsz-e rá, hogy Te legyél a középpontban végre?

 

Ebben támogatlak!

Végzettségeim:

– BioDynamic Breath & Trauma Release Training I-IV. (with Giten Tonkov, European Institute of Body Oriented Healing Arts & BBTR Institute)

– Myofascial Energetic Release Training “Fluid Body”
– Myofascial Energetic Release Training “Lower Back and Neck Pain”
– Myofascial Energetic Release Training “Balancing the Pelvis” (with Satyarti Deva Peloquin)

– Certificate of Sexological Bodywork (with Kian de la Cour and Katie Sarra)

– Caffyn Jesse: Intimacy Education (Kanada)

– Wheel of consent with Betty Martin (Dublin)

– Tao of Gratitude (with Chetana Lauren Barkan in India)

– Back to the Body retreat (with Pamela Madsen in Barcelona)

– Bioenergetic character type (with Mona Lisa Boyesen in Prague)

– Dark Eros (with John Hawkins)

– School of Erotic Mysteries/ Conscious Kink traning (with Seani Love in Berlin)

– Primal childhood and sexual deconditioning traning (with Svarup in Poland)

– TRE (level 1 in Belgium)

– Szellemi-lelki párkapcsolati coach és önismereti tréner (Várnai Myrtill-lel)

– Tranzakcióanalízis (Várnai Myrtill-lel)

… és a lista még folytatódik! 🙂

Szakmai portfólió

Csoda történhet, amikor a saját tapasztalatok tudássá érnek

Sexological Bodywork
A szomatikus terápia intimitással foglalkozó ága tudományos módszertannal segít abban, hogy új érzéseket, tapasztalatokat élj meg a testedben és a szexualitásodban.
Energetic Release
Myofascial Energetic ReleaseⒸ a test egyensúlyának visszaállításáért, a testtudatosság javulásának elősegítéséért a légzés, az érintés és az izompólyák mozgatásának erejével.
Biodinamikus légzés
A BioDynamic Breath & Trauma ReleaseⒸ forradalmian új szomatikus megközelítéssel járul hozzá a testben régóta tárolt traumák feloldásához, feldolgozásához, elengedéséhez.
Intimitás coaching
Először önmagadat kell megismerned ahhoz, hogy a társadat is megismerhesd. Nőkkel és párokkal is dolgozom, akik szeretnék magasabb szintre emelni a kapcsolatukat.
Energetic Release
Myofascial Energetic ReleaseⒸ a test egyensúlyának visszaállításáért, a testtudatosság javulásának elősegítéséért a légzés, az érintés és az izompólyák mozgatásának erejével.
Wheel of Consent
Adni, elfogadni, engedni és elvenni… Ezek kombinációja jelenti az intimitás alapjait. Tudod, hogy mit szeretnél, mik a határaid? Képes vagy kifejezni mindezt önmagadnak és a partnerednek?