Myofascial Energetic Release

A kötőszöveti energetizáló masszázs (MER) a szövetek különböző rétegein dolgozva teszi újra flexibilissé a tested.

A testben keletkező izomfájdalmak, illetve testi deformáció hátterében 80-90%-ban szöveti sérülés illetve túlzott szöveti feszesség (wounded fascia, or scar tissue) áll.

A krónikus kismedencei fájdalom szindróma például egy olyan tünetegyüttes, amelyet egyértelműen a medence (külső és belső nemi szervek, végbél és az ide kapcsolódó félelem és szégyenérzeteink) ösztönös védelmének túlműködése okoz. Ezen a kötőszöveti energetizáló masszázs speciális formája, a Pelvis Release segíthet.

Ezt a védelmet az itt található izmaink tudattalan megfeszítésével és folyamatos feszültségben tartásával érjük el. Bármilyen tudati, érzelmi okból ez a védekező mechanizmus állandósulhat. A krónikus feszültség fájdalomkiváltó pontokat, romló vérellátást és az idegpályák, vérerek és az így “megvédett” szervek funkciózavarait hozhatja létre a testünkben. Mindez pedig oda is vezethet, hogy kialakul a fájdalom és az ettől való félelem miatt fokozódó görcsös feszültség egymást erősítő folyamata.

Testünk minden egyes szerve, izma, beleértve a koponyától a talpunkig, de még a gerincoszlop is szövetbe van “csomagolva”. Mint egy finom hártya, behálózza az egész testünket, ezért is vagyunk képesek ilyen fajta rugalmasságra, fluiditásra. (Már aki!)

Minél több negatív energiát, blokkot, feszültséget tárol testünk, annál inkább deformálódik, és veszítenek rugalmasságukból a szöveteink, mi több, elveszítik érzékenységüket, és nagyobb stimulációra van szükség ugyanazon érzés kiváltásához.

A bónusz pedig, hogy a kötőszöveti masszázst a biodinamikus légzéssel kombinálva olyan hatékony technikát kapunk, mely lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk az energiaáramlást újra a testünkben és hogy mit is jelent a testi érzet.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
hu_HUMagyar