Fascia-Pelvis release

Mi a Pelvis Release terápia lényege?

A krónikus kismedencei fájdalom szindróma egy olyan tünetegyüttes, amelyet egyértelműen a medence (külső és belső nemi szervek, végbél és az ide kapcsolódó félelem és szégyenérzeteink) ösztönös védelmének túlműködése okoz. Ezt a védelmet az itt található izmaink tudattalan megfeszítésével és folyamatos feszültségben tartásával érjük el. Bármilyen tudati, érzelmi okból ez a védekező mechanizmus állandósulhat. A krónikus feszültség fájdalomkiváltó pontokat, romló vérellátást és az idegpályák, vérerek és az így “megvédett” szervek funkciózavarait hozhatja létre a testünkben. Mindez pedig oda is vezethet, hogy kialakul a fájdalom és az ettől való félelem miatt fokozódó görcsös feszültség egymást erősítő folyamata.

Ezt a folyamatot nehéz azonosítani, és az orvoslásban csak fizikai és kémiai beavatkozással csillapítható, ezek azonban rendre újabb traumákat (sérüléseket), vagy a testérzetek iránti egyöntetű érzéketlenséget okoztak.

A szomatikus terápiák során az okok feltárása után az önvédelmi mechanizmus túlműködését szüntetjük meg, és feloldjuk a medence és környéke tudatos és tudattalan feszültségeit, görcseit és gátjait. Az erre fordított energiánk felszabadításával dinamikusabb, felszabadultabb életet élhetünk.

Akarsz végre érezni?

Várlak egyéni vagy csoportos terápiára.

Ölelés: Lívia♥

#pelvisrelease #szomatikusterápia #BBTR #MER #beleegyezésköre #TheWheelOfConsent

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Leave a reply

hu_HUMagyar