Te hogyan kapcsolódsz?

Tudtad, hogy gyermekkori mintáid, tudattalanul is egész felnőttkorod, viselkedésed, kapcsolataid és sz_xualitásod meghatározói?

Munkám során gyakran tapasztalom, hogy a párválasztás rendszerint egy olyan tudatalatti minta alapján történik, ami mindenkiben, így benned is fut. Ez a minta, mely a gyermekkorodhoz és a védekezési, túlélési mechanizmusodhoz kapcsolódik, irányítja a későbbi választásodat. A gyermeki Éned felnőtt testbe, ahogy a tanárom mondaná….

Egy túlzottan empatikus, és kiszolgáló Nő, főleg azért választja a túlságosan domináns férfit, mert az magában hordozza azt a minőséget, amit ő megtagadott magától: az őszinte beszéd, az önbecsülés és önszeretet képességét és azt, hogy a saját igényeit helyezze előtérbe.

A túlságosan kedves, passzív férfi azért választja a domináns és irányító nőt, mert ő hordozza azokat a férfias tulajdonságokat, amelyeket ő maga megtagadott magától, és nem tanult meg képviselni.

„Amikor veled vagyok, már nem érzem magam egyedül. Egésznek érzem magam”

Neked ez mennyire ismerős?

Ezek azok a tulajdonságok, amelyeket gyermekkorodban elvesztettél, vagy hiányoztak, és egy találkozás, kapcsolódás alkalmával ezekkel a részeiddel tudsz, egy másik emberen keresztül kapcsolódni. Ezért ismerős, és ezért örömteli…

De gyakran ezt az örömöt ugyanolyan negatívum követi.

Hogy MIÉRT?…

Íme a válaszom:

Szép és jó is lehet(ne), hogy mindketten megpróbáljátok megérezni és megtapasztalni a teljesség örömét, a másik által, a másikkal közösen..

DE….

A probléma az, hogy ez mind, szinte kivétel nélkül, tudattalanul történik, a múltbeli, főleg gyermekkori sérüléseidből és hiányaidból táplálkozva.

Így amikor a partnered elkerülhetetlenül nem tud megfelelni minden elvárásodnak, az örömöt gyorsan felváltja a bánat és a megbántott belső gyermeked dühe. Nem azt kaptad, amire vágytál és amire a belső gyermeked számított.

Az empatikus nő önmagát teszi az utolsó helyre, túl sokat tesz a másikért és mindenkiért, mert gyerekként megalázták, önzőnek nevezték és megszégyenítették, ha nem így tett és ki akarta fejezni az igényeit. A Nő fájdalma az, hogy elhanyagoltnak, és irányítottnak érzi magát, aki ha kiállna magáért, már nem szeretnék. Jókislány lett

A Férfi, aki pedig ural, megtagadja és elnyomja önmagában az empátiára és az érzelmi kötődésre való képességet, mert fájdalmas események megtanították őt arra, hogy kemény legyen. Legmélyebb fájdalma azonban az, hogy nem érzi magát elég jónak, elég férfiasnak, és pont emiatt szinte mindig védekezik.

Az empatikus nő a férfi dominanciájából merít és ez adja számára a látszólagos biztonságot, de mivel a férfi képtelen érzelmileg kapcsolódni hozzá, a nő tudattalanul is megismétli a gyermekkori fájdalmat….elhanyagoltnak érzi magát és irányítottnak. Elhiszi, hogy Neki csak ez jár…

Mint Te is kedves olvasó…

A férfi, aki viszont nem tud érzelmi kötődést és biztonságot adni a nőnek, pont ezért válik frusztrálttá és ismétli a gyerekkori fájdalmát: 

„Mindegy mit teszek, nem vagyok elég jó”

Elárulom a titkot…

Ez a fajta” öröm és a harag” körforgás a végtelenségig fog és tud is folytatódni… Amíg nem tudatosulnak benned a mintáid, és nem döntesz a gyógyulás mellett

Csak így lehet….A Te életed…A Te döntésed

A kapcsolataid fantasztikus lehetőséget nyújtanak arra, hogy újra megteremtsd magadba azt, amit gyerekként elvesztettél, hogy többé ne a partneredtől legyen szükséged rá. 

Nem Ő az, akinek pótolni kell a hiányzó és „elveszett” részeidet.

Egy egészséges kapcsolathoz két olyan, tudatos és érzelmileg érett ember egyesülésére van (lenne) szükség, akik már egésznek és kiegyensúlyozottnak érzik magukat. Partnerrel és partner nélkül egyaránt. Amíg ezen nem dolgozol, mindig áldozatnak fogod érezni magad és csodálkozol, hogy miért ugyanazokat a típusú kapcsolatokat vonzod az életedbe….

Ahol kihasználnak.

Ahol nem állsz ki magadért.

Ahol a sz_x a kapcsolat egyetlen összetartója. (ragacs)

A kérdés csak az, mennyire fáj, hogy ebből a mintából kilépj?

Mert a döntés mindig a Te kezedben van.

Amikor egésznek érezed magad, nemcsak a lelkedben hanem a testedben is, természetes módon empatikus és együttérző vagy. Képesek arra, hogy tisztelettel és kedvességgel kommunikálj, ne a sértett részeidből. Egészségesen, saját vágyaid alapján válassz, dönts, viselkedj és élj.

Mert csak így válhat a kapcsolatod a kölcsönös támogatás, a bizalom és a stabil boldogság menedékévé.

Ha Te is arre vágysz, hogy merj önmagad lenni, merj érezni és értékes életet élni. Felszabadulni a testedet és lelkedet egyaránt korlátozó minták alól. 

Foglalj időpontot egy díjmentes online konzultációra, ahol feltárjuk az elakadásaidat, és átbeszéljük, hogy hogyan érheted el a vágyott célodat.

https://calendly.com/testimesek-nagy-livia

Leave a reply

hu_HUMagyar